miercuri, 27 februarie 2013

Primii pasi: este sanatoasa mancarea chinezeasca?



                Salut,
                Multi dintre noi ne-am pus aceasta intrebare: este mancarea chinezeasca sanatoasa? Raspunsul meu a fost intotdeauna un „da” hotarat, dar aveam ceva cunostinte despre cum se gateste si care sunt ingredientele folosite.  Cu toate astea, mi-am propus sa va ofer un raspuns foravizat dar tocmai de aceea am apelat la specialisti :)
                Raspunsul scurt ramane acelasi, mancarea chinezeasca este foarte sanatoasa, dar ce este important sa stiti este ca deseori, la restaurant se serveste mancare „chinezeasca” pe gustul celor care intra in restaurant. Multi bucatari cu experienta declara ca prepara o mancare chinezeasca cu gusturi romanesti, caci altfel nu clientii nu ar fi multumiti.
                Mancarea chinezeasca este foarte sanatoasa deoarece nu se folosestecarne in exces, nu se gateste cu multa sare, zahar sau grasimi de orice fel. Mancarea chinezeasca autentica are multe legume, modul de preparare este foarte variat: fiert, fript, gatit pe gratar sau la aburi. Au o mare varietate de mancaruri pe baza de peste, supe de tot felul samd. Concluzia este: nu confundati ceea ce se serveste in fast food-urile chinezesti cu mancarea chinezeasca autentica.
                Am cautat un expert care sa explice mai bine ca mine toate aceste aspecte, l-am gasit pe Ken Hom, un bucatar genial pe care il admir, care ne va explica de ce este mancarea chinezeasca foarte sanatoasa, pentru a mia oara vorbeste despre bucuria de a gati, ne invata cum se curata un ardei pepper (sau ardei gras) in 5 secunde si foarte important: ne prezinta o reteta de somon care se prepara in 10 minute!!! (sa  nu uitam ca se apropie Postul Pastelui si vom avea dezlegare la peste – cred ca e binevenita reteta)

Va recomand cu caldura sa-i vizitati si siteul:  www.kenhom.com


Numai bine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu