Salut,
Caut
in continuu retete usoare care se prepara rapid. Sper ca astfel sa redescoperim
cu totii placerea gatitului. Sa nu uitam ca gatim pentru cei dragi, iar de
aceea gatitul nu trebuie sa devina o obligatie neplacuta. (in dex, aceasta ar
fi explicatia cuvantului corvoada) .
Legat
de ceea ce am scris mai sus, cred ca de mare inspiratie este si postarea celor
care administreaza contul facebook: „Bucovina te iubesc”: cele 3 ingrediente magice
Astazi,
despre o omleta care arata superb si se prepara intr-un mod mai deosebit. O sa
incerc sa o fac si eu, dar voi face asta imediat ce imi cumpar o tigaie
identica cu cea pe care o s-o vedeti in film (e o tigaie speciala pentru
prepararea acestei omlete – evident, se poate utiliza si o tigaie de teflon).
Tamagoyaki
se traduce prin „ou la gratar”. Am gasit foarte multe variante de ingrediente,
dar cele principale sunt: ou, zahar, mirin (un sake mai dulce) si sos de soia
light. Daca este prea dulce, in loc de mirin se foloseste sake. In filmul pe
care l-am recomandat, bucatarul foloseste si „dashi stock” care este o supa clara
japoneza. Atunci cand folosesti dashi stock, omleta se numeste dashimaki tamago.
Cum
am mai spus, foarte interesant este modul de preparare al acestei omlete, iar
pentru asta va recomand sa vizionati filmuletul; sunt sigur ca este nevoie de
ceva indemanare pentru a nu arde omleta.
Ingrediente:
·
3 oua
·
1 lingura zahar
·
1 lingurita sos soia light
·
1 lingurita mirin (se poate folosi
si vin de orez )
·
1 varf de lingurita sare
·
4 linguri dashi stock (daca
preparati varianta dashimaki tamago)
Se
amesteca ouale intr-un bol (dar nu foarte energic) si se adauga restul
ingredientelor. Pentru reteta cu dashi
stock, amestecul trebuie strecurat prin sita. Tigaia se incinge la foc mediu si
se unge cu ulei folosind un servetel de hartie. Se adauga apoi amestecul, dupa
metoda specifica. Se serveste cu sos de soia.
Las bucatarul japonez sa va explice de aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu