sâmbătă, 23 februarie 2013

Reteta usoara: supa chinezeasca de ou (chinese egg drop soup)



                Asa cum am promis in postarea anterioara, aceasta este cea de-a doua reteta rapida pentru un sfarsit de saptamana sanatos dar si savuros. Supa se prepara in aproximativ 15 minute.
               
 Pentru supa de ou, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 linguri de amidon
  • 3 linguri de apa
  • 450 ml de seama de la supa de pui
  • 250 ml apa (o cana)
  • Jumatate de rosie, taiata cubulete
  • 3 varfuri de cutit de piper alb
  • Jumatate de lingurita de sare (dupa gust)
  • 2 oua mari, batute bine :) ...intr-un castron
  • Ulei de susan
Intr-un castron se amesteca amidonul cu cele doua linguri de apa. Amidonul se va folosi pentru a ingrosa supa.
Se pune supa intr-o oala impreuna cu o cana de apa. Oala se pune pe foc pana fierbe. Se adauga apoi rosia, sarea si piperul. Se adauga si amidonul si se amesteca foarte bine. Se stinge focul, se adauga ouale (dupa ce au fost batute intr-un bol), se amesteca cu o pereche de betisoare chinezesti  si se acopera oala. Se toarna cateva picaturi de uslei de susan si se serveste fierbinte.

Acestea sunt cele 2 recomandari; sunt doua retete care se pregatesc foarte repede si de ce nu, sunt foarte ieftine.
Pofta buna!
sursa foto: http://rasamalaysia.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu