sâmbătă, 23 februarie 2013

va plac picanteriile? aceasta este o reteta numai buna pentru sfarsitul saptamanii: vita cu chilli



                Buna dimineata!
                Tocmai mi-am baut cafeaua, si-a facut efectul si m-am gandit la doua retete numai bune pentru sfarsitul de saptamana (observ cu bucurie ca de cand am scapat de dependenta de cafea, aceasta a reinceput sa-si faca efectul real, adica sa te trezeasca la viata, sa te inspire, sa te faca sa zambesti si sa vezi partea frumoasa a vietii).
                 M-am gandint cum ar suna titlul tabloidului pentru analfabeti ("cancan") pentu o reteta de vita picanta si cred ca am gasit raspunsul: "va plac picanteriile?" ..si ar contiuna.."dati click aici" :)
                Si asa am ajunge la prima reteta, este vorba de vita cu chilli, iar a doua este o minunata supa cu ou (egg drop soup). Ambele se prepara foarte rapid, in mai putin de o ora.

Pentru vita cu chilli, aveti nevoie de:
·         350 grame carne de vita, taiata in fisii subtiri
·         3 linguri de faina de porumb
·         1 lingurita de condiment „5 arome” (varianta originala e cu 2 lingurite)
·         100 ml ulei vegetal
·         1 ardei „red pepper”, taiat foarte fin
·         1 ardei iute rosu (chilli pepper), taiat foarte fin
·         4 cepe verzi, taiate fin, iar partile albe si verzi separate
·         2 catei de usturoi pisati
·         1 bucata cat un deget de ghimbir, taiata julien
·         4 linguri de vin de orez
·         1 lingura de sos de soia light
·         2 linguri de sos de chilli dulce
·         2 linguri de ketchup de rosii
·         Optional – se poate servi cu noodles (preparati stir fry)

                Se pune carnea de vita intr-un bol si se amesteca bine impreuna cu faina de porumb si cu condimentul 5 arome. Se pune uleiul in wok si se incinge, iar apoi se pune carnea de vita si se prajeste pana devine aurie si crocanta. Se scoate apoi si se scurge de ulei pe servetele de hartie.
Se lasa in wok doar o lingura de ulei, si se adauga ardeiul red pepper, jumatate din cantitatea de ardei chilli, partea alba a cepei verzi, usturoiul si ghimbirul. Se prepara stir fry (aproximativ 3 minute) pana se inmoaie legumele, dar cu atentie sa nu se arda usturoiul sau ghimbirul.
Se amesteca separat: otetul, sosul de soia, sosul de chilli, ketchup-ul impreuna cu 2 linguri de apa. Se toarna acest amestec peste legumele din wok si se fierb 2 minute. Se adauga carnea de vita in wok si se amesteca bine pana ce sosul a patruns in carne.
optional, carnea de vita se poate servi pe noodles (gatiti in prealabil), se amesteca cu frunzele verzi ale cepei, iar pentru cei curajosi cu restul de chilli.
Pofta buna!
sursa foto: http://www.bbcgoodfood.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu