marți, 19 februarie 2013

Reteta desert: Fallang roll



                Reteta desert: Fallang roll

                In postarea de azi, o alta reteta usoara. Incerc sa inlatur mitul conform caruia retetele chinezesti sunt foarte complicate. Sigur, nu poti sa treci de la cartofi prajiti in friteusa la Budda jumps over the wall (care contine 30 de ingrediente), dar cu pasiune si perseverenta poti sa gatesti acasa cele mai dificile retete.
 sursa foto: http://redwhitelost.wordpress.com
                Fallang roll este un desert delicios, care este de fapot sushi - desert si care se face foarte repede. Pregatirea dureaza aproximativ 15 minute, iar gatitul alte 15 minute. Pentru 4 persoane avem nevoie de:
             3 cani de orez, 3 sferturi de cana de unt de arahinde (aprox. 150 gr), 2 banane, 1 lingurita de seminte de susan, miere.
Se fierbe orezul. Pe patul de sushi  ( pat de bambus pentru pregatire sushi) se pune o folie de plastic. Se intinde orezul pe patul de sushi. Se pune unt de arahide – o lingura per felie de banana. Bananele se taie felii pe lungime si se aseaja pe orez. Se infasoara patul pentru a se forma un „salam” ca la sushi. Se presara seminte de susan, iar apoi se taie in 6 parti egale.
Se repeta procedura cu restul de ingrediente.
Se servesc impreuna cu miere turnata intr-un bol.

                Celor care nu stiu cum se foloseste patul pentru sushi, le recomand filmuletul urmator unde maestru bucatar in pregatirea sushi, Kiyoshi Hayamizu ne spune toate secretele prepararii sushi:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu