Daca va place mancarea oficiala a Japoniei, pot sa va spun ca sushi se poate pregati acasa foarte usor. Sunt mai multe feluri de sushi si cred ca am ales o metoda destul de usoara: maki sushi.
sursa foto: www.lostlaowai.com
Ingrediente: elementul de baza este orezul (este recomandat sa cumparati orez pentru sushi), legume (la alegere), peste sau crab, otet de sushi, alge uscate (nori), zahar brun, sare, sos wasabi.
Optional:
ghimbir murat, sos de soia pentru sushi.
Pe langa ingrediente, veti mai avea nevoie de un pat de bambus (puteti cumpara pat de bambus de aici: pat bambus )
Pe langa ingrediente, veti mai avea nevoie de un pat de bambus (puteti cumpara pat de bambus de aici: pat bambus )
Intai se fierbe orezul. Se
toarna intr-un bol 2 linguri de otet de sushi. Se poate adauga mai mult sau mai
putin, dar e bine sa nu exagerati pentru a pastra orezul compact. Se adauga
zahar si sare si se amesteca pana se dizolva. Se pune amestecul peste orezul fiert.
Umplutura
formata din peste si legume se taie fâșii
egale de aproximativ 5 cm lungime.
Se taie foaia de alge in doua. Se
aseaza foaia de alge cu fata neteda in jos peste patul de bambus, iar deasupra se pune orezul. Orezul trebuie intins uniform si cat
se poate de subtire (aproximativ ½ - 1 cm). Pe latura superioara a foii de alge, trebuie
lasata o margine de 1-2 cm pentru a putea inchide ruloul.
Se intinde pe mijlocul orezului
o dunga de wasabi, iar apoi se pune umplutura. Dupa aceasta se ruleaza totul apasand usor si
se inchide ruloul. Daca aveti nelamuriri filmul de la final
explica foarte bine tehnica. Suhsi se taie apoi in 6 portii egale, incepand sa
tai intotdeauna din mijloc.
Se serveste cu sos de soia
pentru sushi.
Pentru
edificare, va invit sa vizionati acest ghid.
Prezinta un maestru bucatar in pregatirea sushi, Kiyoshi Hayamizu:
Ghid preparare maki sushi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu