In
scurt timp voi face o categorie noua de retete, care se va numi probabil: retete chinezesti europenizate. Aceste retete ii vor ajuta pe incepatori sa se
imprieteneasca cu bucataria asiatica, prin gradul de dificultate scazut si
numarul redus de ingrediente.
Pentru aceasta reteta avem
nevoie de:
-
400
grame piept de pui dezosat.
-
40
grame urechi de lemn uscate – se vor pune in apa 30 minute
-
20
grame ghimbir
-
Vin
pentru gatit chinezesc
-
Otet
de orez
-
Sare
si amidon
Mod
de preparare:
Lasati urechile de lemn in apa
rece aprox 30 minute. (evitati sa le puneti in apa calda oricat de mult v-ati grabi)
Taiati
pieptul de pui in fasii mici iar apoi
lasati-l la marinat intr-un bol cu 1-2 linguri de vin de gatit. Amestecand bine,
adaugati si o lingurita de amidon.
Taiati
julienne ghimbirul (fâșii foarte
subtiri). Uscati ciupercile urechi de lemn si taiati-le fâșii de 1 cm (aproximativ egale cu fâșiile de pui).
Incalziti
uleiul in wok. Adaugati puiul si preparati-l prin metoda stir fry ( stir-fry = un
procedeu de preparare a legumelor si a carnii cu putin ulei si la foc foarte
rapid, amestecand continuu). Amestecati puiul pana cand fiecare bucatica se
separa, dupa care adaugati ghimbirul taiat julienne si amestecati foarte bine
pentru o distribuire egala. Adaugati sare dupa gust. Cand puiul este aproape
gata, adaugati urechile de lemn. Amestecati si adaugati otet de orez (aprox ½ -
1 lingura). Simplu, nu-i asa?
Variante:
se poate adauga ardei iute verde.
sursa foto: belachan2.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu