duminică, 17 februarie 2013

Reteta simpla: pui cu ghimbir si urechi de lemn



               In scurt timp voi face o categorie noua de retete, care se va numi probabil:  retete chinezesti europenizate.  Aceste retete ii vor ajuta pe incepatori sa se imprieteneasca cu bucataria asiatica, prin gradul de dificultate scazut si numarul redus de ingrediente.
               
       Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
-          400 grame piept de pui dezosat.
-          40 grame urechi de lemn uscate – se vor pune in apa 30 minute
-          20 grame ghimbir
-          Vin pentru gatit chinezesc
-          Otet de orez
-          Sare si amidon

Mod de preparare:
                Lasati urechile de lemn in apa rece aprox 30 minute. (evitati sa le puneti in apa calda oricat de mult v-ati grabi)
               Taiati pieptul de pui in fasii mici  iar apoi lasati-l la marinat intr-un bol cu 1-2 linguri de vin de gatit. Amestecand bine, adaugati si o lingurita de amidon.
               Taiati julienne  ghimbirul (fâșii foarte subtiri). Uscati ciupercile urechi de lemn si taiati-le fâșii de 1 cm  (aproximativ egale cu fâșiile de pui).
                Incalziti uleiul in wok. Adaugati puiul si preparati-l prin metoda stir fry ( stir-fry = un procedeu de preparare a legumelor si a carnii cu putin ulei si la foc foarte rapid, amestecand continuu). Amestecati puiul pana cand fiecare bucatica se separa, dupa care adaugati ghimbirul taiat julienne si amestecati foarte bine pentru o distribuire egala. Adaugati sare dupa gust. Cand puiul este aproape gata, adaugati urechile de lemn. Amestecati si adaugati otet de orez (aprox ½ - 1 lingura). Simplu, nu-i asa? 

Variante: se poate adauga ardei iute verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu