luni, 25 aprilie 2016

Pastele din orez versus pastele fainoase, sau cum sa evitam glutenul.


        Stilul nostru de viata nesanatos, consumul de alcool, consumul excesiv de zahar sau alimentele neprocesate nu ajuta corpul sa digere glutenul. In plus, mai exista si persoane care au sensibilitate la gluten, dar sa fie asimptomatice (sa nu remarce simptomele) sau chiar pot avea intoleranta la gluten.



         Dintre cereale, orezul ingrasa cel mai putin, astfel puteti gati o masa usoara pentru cei dragi.

Iar pentru cei carora le plac statisticile, rata obezitatii in America este de aproximativ 34%, pe cand in China procentul este de numai 4,4% din totalul populatiei adulte.

Motivele pentru care populatia Chinei are o rata a obezitatii mai mica se regasesc probabil in principal in stilul de viata, dar totul practic se invarte in jurul alimentatiei.

 Servesc orezul cu bete unde, inghititura e mult mai mica decat atunci cand mananci cu tacamuri si nu mai controlezi cat de mult mananci de fapt.

          Aici se mai adauga si faptul ca ajungem la senzatia de saturatie dupa 10-15 minute dupa ce am inceput prima data sa mancam. Iar cu cat mananci mai incet, calm si portii mai controlate, cu atat iti ajuti organismul in a avea o digestie mai usoara si o calitate a vietii imbunatatita.

       In mod traditional, familiile din China isi cantaresc vasele de mancare inainte de a manca, desi, daca ne amintim, vasele in care mananca sunt de 3-4 ori mai mici decat cele cu care noi suntem obisnuiti.

         

Glutenul este o proteina care se gaseste in cereale cu spic cum ar fi graul, orzul, secara. Este o proteina greu de digerat pentru organism, de pe urma careia te poti alege cu kilograme in plus sau cu boli vasculare sau autoimune.

          Daca  ne uitam la stilul de viata al populatiei urbane oricum nesanatos, la consumul de alcool, al alimentelor neprocesate, zaharului alb etc, capacitatea corpului nostru de a digera gluten devine foarte scazuta.



Ar trebui sa ne propunem sa ne schimbam stilul de viata chiar de astazi, cu pasi mici, incercand sa gasim si alte optiuni cand trebuie sa ne pregatim masa, iar bucutaria asiatica ne ofera o multime de alternative.


  Surse:



glutenului
3.      http://www.cdc.gov/obesity/data/adult.html - rata obezitatii                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu