miercuri, 20 aprilie 2016

Taitei chinezesti cu tofu si alune



Timp de preparare: 25 minute
Grad de dificultate: ușor
Număr de porții: 4

Ingrediente:

1.       Un pachet de 250g taitei de ou
2.       2 linguri de ulei de măsline
3.       Un pumn de coriandru, aproximativ tocat
4.       300g mazăre
5.       1 ardei iute rosu, fără semințe, tocat fin
6.       Un pumn de alune prăjite (de pădure)
7.       349g tofu, se taie în cuburi
8.       3 linguri de sos de fasole galben chinezesc

Mod de preparare:

1.       Se pun taiteii într-o tigaie cu apa clocotita, se lasă la fiert 4 minute, apoi se scurge apa. Peste taitei se adaugă apoi puțin ulei si jumătate din cantitatea de coriandru disponibila pentru rețetă și se amesteca.
2.       Se pune  wok-ul la încălzit, la foc mediu. Se toarna restul de ulei impreuna cu mazărea si se prăjește timp de 2 minute. Se adaugă ardeiul iute  si se mai lasă pe foc timp de 2 minute pana când boabele devin fragede.
3.       Se răstoarnă alunele, tofu si sosul de fasole galben în wok și se amesteca. Spre final se amesteca și restul de coriandru, condimente la alegere și se servește cu taitei.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu