Blog cu retete chinezesti si sfaturi legate de bucataria asiatica Cum se alege un wok, cum se mananca cu betisoare chinezesti, despre sosurile de soia, magazin cu ingrediente pentru mancare chinezeasca.
marți, 21 mai 2013
Miso steak
BBC good food: „Friptura nu trebuie sa fie o mancare grea – incercati varianta japoneza pentru o cina fara grasimi”
Ingrediente:
• 2 linguri de pasta Miso (maro)
• 1 lingura de sake sau dry sherry
• 1 lingura de zahar pudra
• 2 catei de usturoi (zdrobiti)
• 300 grame mushi de vita
• Spanac nou, castravete taiat felii, telina, ridiche, seminte de susan prajite, piper negru.
Amestecati bine pasta miso, serry sau sake, zaharul, usturoiul si piperul. Marinati carnea in acest amestec. Lasati marinata in frigider miniim o ora. (se poate lasa si pana la 2 zile)
Pentru a gati, incalziti puternic tigaia pentru fruptura. Stergeti excesul de marinata de pe carne. Pune carnea in tigaie si rumeniti-o 3 minute pe fiecare parte pentru o friptura medium-rare sau cateva minute mai mult pt o friptura bine facuta. Pune friptura pe o farfurie 1 minut. Taie carnea de vita in felii groase si serveste-o cu o salată crocantă făcut cu semințe de spanac, castravete, telina, ridiche și susan.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
arata bine si au culoarea perfecta, iti face pofta doar uitandu-te la poza..:D
RăspundețiȘtergere